Portugal förlorade nästan sin första match

Portugal gjorde äntligen sin debut i Europacupen 2024 och vann snabbt en seger. Cristiano Ronaldo, klädd i nummer 7 billiga fotbollströjor, slog många rekord. Trots att han inte lyckades göra mål i den första matchen är Ronaldo fortfarande väldigt hotfull och dödlig.

Efter att den första halvleken slutade med 0-0 tog det tjeckiska laget ledningen i ett farligt anfall i andra halvlek, men Portugal balanserade snart. Slutligen gjorde Francisco Conceição, som spelade i Europacupen för första gången i en Portugal landslagströja, ett mål bara 111 sekunder efter att ha kommit in som avbytare, vilket säkerställde att Portugal fick tre poäng utan fara.

Ronaldo, som presterade bra i kvalet, trodde att han fortfarande kunde göra sin egen insats, men han mötte Stanek, som inte var "taktfull", och räddade hans boll två gånger. Trots att han jobbat hårt i 90 minuter utan någon vinst, kramade Ronaldo Conceição med ett leende på läpparna efter matchen. I den här spelaren som är 18 år yngre än honom kan Ronaldo ha sett sitt forna jag och framtiden för det portugisiska laget.